Langattoman verkon salasanan tietoturvatestaus

Langattoman verkon salasanan tietoturvatestaus voidaan suorittaa käyttämällä työkaluja, kuten Airpcap nuuskijaa ja Aircrack-ng. Nämä työkalut tarjoavat tehokkaan tavan testata langattoman verkon salasanan kestävyyttä ja havaita mahdolliset haavoittuvuudet.

Airpcap nuuskija on langattoman verkon tietoliikenteen sieppaustyökalu, joka pystyy tallentamaan langattoman verkon lähettämän ja vastaanottaman liikenteen. Se toimii yhteensopivien langattomien verkkosovittimien kanssa ja antaa mahdollisuuden tarkastella ja analysoida siepattua liikennettä.

Kansalaiskyberteot rakentavat turvallista digimaailmaa!

Kansalaiskyberteot ovat pieniä tekoja, joilla on suuri vaikutus. Kansalaiskyberteoilla lujitamme yhteiskuntaamme pitämällä huolen siitä, että jokaisella meistä on riittävät digiturvataidot. Oppimalla suojelemaan itseäsi ja läheisiäsi, suojelet meitä kaikkia.

Kansalaiskyberteko-kampanja käynnistyi tammikuussa 2023 ja jatkuu läpi vuoden.

Voit lukea lisää Kansalaiskyberteko-kampanjasivulta.

Tietoturvaan liittyvä vähimpien oikeuksien periaate

Usein tietomurrot liittyvät käyttöoikeuksien hyödyntämiseen. Paras käytäntö on määrittää käyttäjille vain tarvittavat käyttöoikeudet. Tämä on yksi keino pienentää potentiaalista "hyökkäyspinta-alaa".

Pääkäyttäjäoikeudet sallivat esimerkiksi seuraavia toimenpiteitä:

-Sovellusten asennukset.
-Sovellusten ajaminen sekä pääsyn salliminen sovellukselle käyttöjärjestelmän oman palomuurin läpi. 
-Käyttöjärjestelmän muiden asetusten säätäminen.

 

Subscribe to kyberuutiset