Langattoman verkon salasanan tietoturvatestaus voidaan suorittaa käyttämällä työkaluja, kuten Airpcap nuuskijaa ja Aircrack-ng. Nämä työkalut tarjoavat tehokkaan tavan testata langattoman verkon salasanan kestävyyttä ja havaita mahdolliset haavoittuvuudet.

Airpcap nuuskija on langattoman verkon tietoliikenteen sieppaustyökalu, joka pystyy tallentamaan langattoman verkon lähettämän ja vastaanottaman liikenteen. Se toimii yhteensopivien langattomien verkkosovittimien kanssa ja antaa mahdollisuuden tarkastella ja analysoida siepattua liikennettä.

Aircrack-ng puolestaan on tehokas työkalu salasanojen murtamiseen. Se pystyy purkamaan siepatun langattoman verkon liikenteen ja sen avulla voidaan yrittää murtaa verkon salasana.

Tietoturvatestauksen suorittamiseksi Airpcap nuuskijaa käytetään ensin langattoman verkon liikenteen sieppaamiseen. Työkalu tallentaa siepatun liikenteen PCAP-tiedostoon, jota voidaan myöhemmin analysoida. Siepatun liikenteen avulla voi tunnistaa langattoman verkon salausprotokollan ja kerätä tietoa verkon käyttäjistä.

Kun liikenne on siepattu, voidaan siirtyä käyttämään Aircrack-ng-työkalua. Aircrack-ng käyttää siepatun liikenteen tietoja, jonka avulla voidaan yrittää murtaa langattoman verkon salasana. Sillä voidaan käyttää sanakirjapohjaista hyökkäystä, jossa testataan erilaisia sanoja tai sanastoja salasanan arvaamiseksi.

On tärkeää noudattaa lakeja tällaisten työkalujen käytössä. Testaus on aina suoritettava langattoman verkon omistajan luvalla.

Langattoman verkon salasanan tietoturvatestaus Airpcap nuuskijan ja Aircrack-ng:n avulla antaa syvällisemmän käsityksen verkon haavoittuvuuksista ja auttaa parantamaan verkon turvallisuutta.

Videon linkki: Langattoman verkon salasanan tietoturvatestaus