Oamkin hybridilaboratoriossa yritykset voivat kokeilla ja kehittää erilaisia verkonhallintaratkaisuja suojatussa ympäristössä. Laboratorioympäristössämme kokeiluja voidaan tehdä myös opintojaksojen harjoitus- ja projektitöinä.

Zabbix on avoimen lähdekoodin ohjelmistona (FOSS) erinomainen alusta eri kokoisten verkkojen ja niihin kytkettyjen laitteistokokonaisuuksien käynnissäpitoon. Se soveltuu moniin tarkoituksiin prosessi-, tuotanto- ja kiinteistöautomaatioalan verkkoympäristöissä:

 Zabbix

  1. Verkkoseuranta ja valvonta: Zabbix mahdollistaa laajamittaisen verkkoseurannan ja valvonnan. Se kerää tietoa verkon laitteista, kuten kytkimistä, reitittimistä, palvelimista ja IoT-laitteista. Tämä auttaa tunnistamaan ja korjaamaan verkkovirheitä, varmistamaan laitteiden toiminnan ja minimoimaan käyttökatkokset.

  2. Ilmoitukset ja hälytykset: Zabbixilla voi määrittää räätälöityjä hälytyksiä ja ilmoituksia. Kun järjestelmä havaitsee poikkeamia tai ongelmia, se voi lähettää hälytyksen vaikkapa sähköpostitse tai tekstiviestillä.

  3. Suorituskyvyn seuranta: Zabbix tarjoaa työkaluja suorituskyvyn seurantaan. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi tarkkailemaan palvelimien resurssien käyttöä, tietokantojen tehokkuutta ja verkkoliikennettä. Näiden tietojen perusteella voidaan havaita pullonkauloja, optimoida järjestelmän suorituskykyä ja edelleen suunnitella resurssien jakamisesta.

  4. Kapasiteetin suunnittelu: Zabbix seuraa resurssien käyttöä ajan myötä ja mahdollistaa verkkokuormituksen ennustamisen. Tämä auttaa suunnittelemaan infrastruktuuria ja resurssien skaalaamista tarpeiden mukaan.

  5. Raportointi ja analyysi: Zabbix sisältää runsaasti erilaisia raportointityökaluja ja analytiikkaa. Sillä voi luoda graafisia raportteja, kaavioita ja karttoja, jotka auttavat havainnollistamaan kerättyä tietoa ja tekemään tietoon perustuvia päätöksiä.

  6. Laajennettavuus: Zabbix on laajennettavissa sekä integroitavissa muihin järjestelmiin. Se tukee useita protokollia ja rajapintoja, kuten SNMP, IPMI, JMX, SSH ja RESTful API. Tämä mahdollistaa järjestelmien liittämisen ja datan keräämisen useista lähteistä. Lisäksi Zabbixin tarjoamaa toiminnallisuutta voidaan laajentaa omilla skripteillä ja lisäosilla.

 

Zabbixilla voidaan keskitetysti seurata ja hallita laitteita, optimoida resurssien käyttöä, suunnitella kapasiteettia ja reagoida nopeasti poikkeamiin ja sitä kautta parantaa järjestelmien käytettävyyttä, suorituskykyä ja luotettavuutta.

 

 

Tags