Centria-ammattikorkeakoulun DroneLabissa Ylivieskassa järjestettiin 23.5. Drone-päivä. Tilaisuus tarjosi hienon kirjon erilaisia droneja, näppäriä vempeleitä valmiina toimimaan milloin missäkin tarpeessa.

Kuvassa Drone lennokkeja

DroneLabissa on investoitu valmiisiin droneihin, mutta eniten ihastusta herättivät asiantuntijoiden ja opiskelijoiden omakätisesti kasatut dronet ja lennokit. Ne on erityisesti suunniteltu tieteellistä tutkimusta varten tai soveltumaan tiettyjen tarpeiden tyydyttämiseen, kuten pizza-laatikon kuljettamiseen. Tässä mittatilaustyönä tehtyjen lentävien esineiden joukossa oli tarjolla moninaisia tehtäviä varten sopivia laitteita, kuten ilmanlaadun mittaukseen, maaperän analysointiin ja tiedeyksiköiden apuvälineiksi. Dronejen lisäksi esillä oli myös maan päällä kulkevia laitteita, joita voidaan käyttää logistiikan, turvallisuuden ja teollisuuden alalla.

Tämä tilaisuus tarjosi tilan niin verkostoitumiselle kuin uusien innovaatioiden tutkimiselle. Oli ihmeellistä nähdä, kuinka kansa kerääntyi yhteen kuin muurahaiset hunajapurkin ympärille, janoisina uuden tiedon, keksintöjen ja kehityksen nälkään.

Katso myös lisää kuvia tapahtumasta tästä: Dronepäivä kuvat